P1kulturbæredygtigmuseumodense

DR Kulturen: Bæredygtige museer og bogen om Musk

Hvis man er et bæredygtigt museum, kan man få et Green Attraction-miljømærke. I år er danske museer med mærket steget fra seks til ni - og det er tre fynske museer, som er kommet i mål med kravene. Kulturen hører, hvad den fynske opskrift på bæredygtighed er.

Efter gennem et par år at have sat fokus på grøn omstilling i hele organisationen og særligt i Den Fynske Landsby sikrer Museum Odenses museer sig Green Attraction, som er det synlige bevis for at tænke bæredygtigt i såvel sin formidling som sit energiforbrug – både over for gæster og i organisationen.

I interview med museumsdirektør Henrik Harnow fra Museum Odense hører DR Kulturen, hvad den fynske opskrift på bæredygtighed er.

Det har taget noget tid, men certificeringen har skubbet på en række områder. Som eksempel nævnes opsætning af vandposter i Den Fynske Landsby, så gæsterne ikke skal købe kildevand, som medfører en meget større miljøbelastning. 

Han fremhæver også, at museerne via ordningen kan kan gå i dialog med gæsterne om miljøarbejdet, hvor gæsterne kan kommentere stedernes indsats.

Hør også sekretariatsleder Mikal Holt Jensen fortælle om Green Attraction og hvad det betyder for attraktioner.

Lyt med her...

Læs mere: Museum Odense belønnes med Green Attraction-certifikat