Green Attraction er etableret i samarbejde mellem Danske Zoologiske Haver & Akvarier (DAZA), Organisationen Danske Museer (ODM), Foreningen af Forlystelser i Danmark (FFD), Videnspædagogiske Aktivitetscentre (VPAC) og HORESTA.

Der er nedsat en styregruppe med repræsentanter fra ovenstående organisationer, som især står for udviklingen af ordningen og kriterierne.

HORESTA er sammen med FFD initiativtager, projektleder og har modtaget midler til arbejdet fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og fungerer som sekretariat for GREEN ATTRACTION.

Kort om de forskellige aktører:

  • Danske Zoologiske Haver & Akvarier (DAZA)DAZA er en forening bestående af 16 af de største og bedste zoologiske haver og akvarier i Danmark.

  • Foreningen af Forlystelser i Danmark (FFD): Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) er en sammenslutning af danske forlystelsesparker i Danmark.

  • Organisationen Danske Museer (ODM)Danske Museer er en interesseorganisation, hvor 171 af alle landets museer og konserveringscentre er medlemmer.

  • Videnspædagogiske Aktivitetscentre (VPAC): VPAC er forum for 16 statsstøttet oplevelsescentre, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser.

  • HORESTA: HORESTA er branche- og arbejdsgiverorganisation for turistbranchens virksomheder. Organisation er ligeledes sekretariat for FFD og miljømærket Green Key og dens søstermærkninger.