Fiskeri Og S Fartsmuseet Foto Fiskeri Og S Fartsmuseet 6

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg får trecifret milliondonation

Fiskeri- og Søfartsmuseet blev bygget i 1968, og nu skal det relanceres som Danmarks museum for havet i en mere bæredygtig version.

Siden 1968 har man kunnet komme tæt på vadehavets sæler og livet i havet på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Nu relanceres museet som Danmarks museum for havet og med fokus på bæredygtighed. Det skriver Turistmonitor.dk.

Det sker med en bevilling på 150 millioner kroner, som er delt ligeligt mellem A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, den filantropiske forening Realdania og Esbjerg Kommune med hver 50 millioner kroner.

Projektet skal samtidig styrke museets bæredygtighed blandt andet ved at ombygge i stedet for at bygge nyt, ved at energirenovere og ved at anvende havvandskøling.

For Fondene har det været afgørende at skabe bedre forhold for endnu flere besøgende samtidigt med, at den eksisterende bygning bliver bevaret. Genanvendelsen af den eksisterende bygning vil også bidrage til at mindske klimaaftrykket af projektet.

Realdania: Eksempel på bæredygtig genanvendelse

Realdania oplyser, at afsættet til bevillingen handler om at støtte transformationen af bygningen.

»Fiskeri- og Søfartsmuseet ligger i en ikonisk bygning, og vi vil gerne støtte museets ønske om at bygge videre på de store kvaliteter, der allerede ligger i bygningerne. Og samtidig skabe bedre plads til nye udstillinger, faciliteter og cirkulation,« siger Henrik Lund, projektchef i Realdania.

Han peger på, at det nye museum bliver et godt eksempel på, hvordan et museum kan aktualisere sig selv gennem bæredygtig genanvendelse og videreudvikling af de eksisterende rammer.