21 06 25 Kreditering H C Andersens Hus Laerke Beck Johansen 8 Scaled (1)

Green Attraction til H.C. Andersens Hus

Som en del af en fælles grøn indsats hos Museum Odense er H.C. Andersen Hus fra 2021 blevet mærket med Green Attraktion. I samme forbindelse modtog Den Fynske Landsby og Møntergården også det målrettede miljømærke for attraktioner.

”Det gav meget bedre mening at samle ansøgningen til Green Attraction, for vi oplevede, at arbejdet med bæredygtighed i den Fynske Landsby smittede af på vores øvrige kolleger og indgav lyst til at gå videre med de øvrige store museer med det samme”, udtaler direktør Henrik Harnow fra Museum Odense.

Juryen bag udvælgelsen udtrykker også ros for Museum Odenses indsats: "det er meget tydeligt, at Museum Odenses vision om at gå i en grønnere retning, lader til at have forankret sig hos både ledelsen og medarbejderne. Visionen er allerede indarbejdet i driften af museerne Møntergården, H. C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby”.

Om H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme.

Selve museumsbyggeriet dækker et areal på 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med en omkringliggende magisk have. Det lille gule hjørnehus, der tidligere var kendt som H.C. Andersens fødehjem bliver en del af det nye museum. 

Det ambitiøse museumsbyggeri er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og realiseret med en afgørende donation fra A.P. Møller Fonden. Kengo Kuma og hans tegnestue står blandt andet også bag det nye OL-stadion i Tokyo.