faarupmedga

Nordjyllands største attraktion Fårup Sommerland får miljømærke

Fårup Sommerland har som en af de første forlystelsesparker i Danmark modtaget et nyt miljømærke, der anerkender parken som Green Attraction og dermed er bevis på, at Nordjyllands største attraktion har et bæredygtigt fokus. Miljømærket skal gøre det lettere for gæster at tilvælge bæredygtige attraktioner i Danmark.

Fårup Sommerland har gennem en årrække arbejdet målrettet med initiativer, der skal reducere forlystelsesparkens aftryk på klimaet og bidrage til parkens samlede bæredygtighed. På baggrund af det målrettede arbejde har Fårup Sommerland nu modtaget den nye Green Attraction-certificering, der betyder, at den nordjyske forlystelsespark som en af de første forlystelsesparker i Danmark har bevis på sit arbejde med at gøre parken mere bæredygtig.

- Vi har længe haft et fokus på at reducere vores energiforbrug og miljøbelastning i de dele af parken, hvor det kan lade sig gøre, så vi som forlystelsespark er med på den grønne omstilling. For os handler det ikke alene om at have de mest spektakulære forlystelser eller højeste besøgstal, men også om at skabe en forlystelsespark, der udviser ansvarlighed i forhold til omgivelserne, vores medarbejdere og alle parkens gæster. Derfor betragter vi også denne certificering som en milepæl for den rejse vi er på i Fårup Sommerland, siger Niels Jørgen Jensen, adm. direktør i Fårup Sommerland.

Miljømærket Green Attraction er skabt i et samarbejde mellem brancheforeninger og HORESTA og er tilpasset attraktioner som zoologiske haver, museer, videnspædagogiske aktivitetscentre og forlystelsesparker. Mærket har til formål at gøre det nemmere for gæster at vælge de bæredygtige attraktioner til og samtidig udfordre og understøtte branchen til at have fokus på den bæredygtige omstilling.

I Fårup Sommerland har omstillingen blandt andet betydet, at en større del af den mad, der serveres i parken, er økologisk eller lokal, at forbrug af varme, vand og el løbende overvåges og optimeres, at der eksperimenteres med affaldssortering for gæsterne samt at der i parken og ved Hotel Fårup er opsat ladere til elbiler.

- Certificeringen er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at blive en mere grøn forlystelsespark, men rejsen er lang, så der er stadig mange områder, hvor vi kan og skal forbedre os. Men vi forsøger hele tiden at optimere, hvor det er muligt. Vi lever af at give vores gæster oplevelser fra øverste hylde både med forlystelser, mad og events. Derfor er det også en konstant opgave at tænke bæredygtige tiltag, der understøtter den gode oplevelse blandt gæsterne og samtidig gør det muligt at drive en forlystelsespark i europæisk topklasse, siger Niels Jørgen Jensen.

Fårup er – efter Tivoli – den blot anden forlystelsespark, der optages som Green Attraction i Danmark.


Om Fårup Sommerland:

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2020 fejre 45 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 700.000 gæster, hvoraf 80 procent normalt er danskere. Fårup har miljøcertificeringen Green Attraction og Hotel Fårup er Green Key.  Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. to år i træk kåret til bedste forlystelsespark i Europa med under 1,5 mio. gæster ved den internationale prisuddeling Park World Excellence Awards 2021 og 2022. Derudover er rutsjebanen Fønix kåret til Europas bedste rutsjebane i 2022 i hele 4 forskellige kåringer, ligesom Fårup er kåret til verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015 og 2016), Nordens bedste sommerland i 2018 og 2019 (barnsemester.se) og forlystelsen Saven er kåret som bedste nye rutsjebane i Europa 2020. Fårup Sommerlands vision er at være indbegrebet af enestående oplevelser for familier i hele Norden, og Fårups slogan er ”De største oplevelser er dem vi har sammen”.