universeesg2022

Universe offentliggør ESG-rapport

For kort tid siden blev Universe den første attraktion i Sønderjylland, som fik tildelt Green Attraction. Mærkningen følges nu op med offentliggørelse af en ESG-rapport.

Universe har forpligtiget sig til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Forlystelsesparken arbejder med bæredygtighed ud fra forskellige forhold, som miljø og klima, sociale forhold og ledelsesmæssige forhold, som de fremover rapporter på hvert år:

”Jeg er stolt over at vi nu kan dele, vores første ESG-rapportering med offentligheden. Det har været en spændende og udfordrende ledelses disciplin, at skulle hænge vores vasketøj til offentligt skue. Men når det kommer til bæredygtighed, er handling nødvendig! Selvom vi endnu ikke har den komplette plan for, hvordan vi opnår den ønskede effekt på miljøet, klimaet og samfundet, har vi sat pejlemærker i horisonten, så vi ved, hvad vi stræber efter." udtaler driftschef Jonas Luttermann fra Universe.

Environment – klima og miljø

Universe skal skabe grønne og bæredygtige løsninger med mindre miljø- og klimaaftryk. Attraktionen er blevet Green Attraction-certificeret og arbejder kontinuerligt på at identificere, prioritere og opfylde flere bæredygtighedskriterier.

Parken har en målsætning om at være CO2-neutrale for scope 1 og 2 og søger og afprøver kontinuerligt energi- og ressourcebesparende løsninger. Universe måler nøjagtigt deres energiforbrug for at kunne identificere og handle på at nedbringe det og afsøger muligheder for CO2-kompensation.

Der arbejdes også på at synliggøre og kommunikere deres bæredygtige indsatser bedre og integrere bæredygtighed i deres formidlingsindhold. Universe fokuserer på at mindske miljøaftrykket per gæst ved bl.a. sortere affald, tilbyde mere klimavenlige spisesteder med fokus på affaldsformindskelse, tilbyde souvenirs med fokus på genbrug og genbrugsmaterialer samt synliggøre muligheder for mere klimavenlig transport.

Social – sociale forhold

På det sociale område ønsker Universe at sikre tilfredse gæster og medarbejdere. Der er derfor fokus på øget tilgængelighed for synlige og usynlige handicaps.

Parken monitorerer medarbejdernes tilfredshed med deres arbejde i Universe for at opretholde høj trivsel blandt medarbejderne, og ledelsen har fokus på diversitet og inklusion i ansættelsesprocessen. I Universe kobler de STEM-fagene til bæredygtighed ved at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri og tilbyder spændende skoleforløb, der kan inspirere elever og undervisere på alle alderstrin.

Governance – ledelsesforhold

Også på det ledelsesmæssige område fokuserer Universe på bæredygtige beslutninger ved at stille krav til deres leverandører, som er med til at sætte den grønne dagsorden. Det sikres at bæredygtige indkøb forankres i hele organisationen igennem stedets indkøbspolitik.

 

Læs ESG-rapporten her…