Spisested Tivoli

Ny restaurant i Tivoli sætter moderne dansk gastronomi og bæredygtighed på menuen

Når Tivoli slår dørene op for sommersæsonen 2023, er det med en ny restaurant på menuen. Restaurant KILDEN I HAVEN giver Tivolis gæster mulighed for en sæsonfokuseret og bæredygtig restaurantoplevelse.

Tivoli er altid som aldrig før – også på gastro-området. Når forlystelseshaven åbner d. 31. marts, åbner der samtidig en ny restaurant, hvor de bedste danske råvarer, traditioner og smage smelter sammen med indtryk fra moderne gastronomi. Navnet er KILDEN, og bag gryderne står køkkenchef og medejer Christian Hoffmann, som i en årrække har været køkkenchef på Almanak.

Christian Hoffmann siger om den nye restaurant:
”Jeg har længe ledt efter et sted, som kunne rumme min drøm om en dansk sæsonbistro med fokus på bæredygtighed og høj kvalitet over hele linjen. Det har jeg nu, sammen med Merete og Dorte (ejere af LOCA Gruppen), fundet her. KILDEN bliver dog på ingen måde et Almanak i nye klæder, men bliver et sted med sin egen personlighed. Vi kommer til at præsentere gæsterne for nye eksperimenter og danske smage og råvarer, de måske ikke er stødt på før”.

KILDEN rykker ind i de lokaler, som tidligere husede Restaurant Gemyse. Tanken er at beholde de unikke lokaler med de mange grønne vækster og planter, som er blevet et trækplaster for mange Tivoligæster.

Hyldest til Danmark og sæsonerne
Det er Christian Hoffmanns ambition med KILDEN, at kærligheden til de skiftende sæsoner skal kunne smages og ses på tallerkenerne. KILDENs aftenkort kan bedst beskrives som en hyldest til Danmark og sæsonerne, med smage og råvarer der er hentet langs de danske kyster og i markens muld. KILDEN går målrettet efter et økologisk sølvmærke, og de primært danske sæsonråvarer vil blive forædlet med traditionelle teknikker som syltning, saltning, røgning og fermentering. KILDEN er dog ikke en dogmatisk nordisk restaurant, så der vil også blive plads til trøfler, kammuslinger og caviar, når det giver mening, ligesom der om aftenen vil være skaldyrsfad på menuen. KILDEN vil også blive delvist forsynet af haven, der omgiver restauranten og passes og plejes året igennem af have-scenografisk koordinator Elsebeth Palsgaard-Jensen. I restauranten vil den erfarne restaurantchef og sommelier Kristina Bengtson (tidl. Kong Hans Kælder, Geranium) sørge for et varieret vinkort sammensat af både de bedste klassiske vine og naturvine, Europa har at byde på.

Smørrebrød, der gør en forskel
Til frokost er Christian Hoffmann og teamets ambitioner for KILDEN mindst lige så høje som om aftenen. Her er ambitionen at kunne byde Tivolis gæster på Københavns bedste smørrebrød. KILDENs smørrebrødskort kommer til at indeholde mange stykker med fisk og skaldyr, en håndfuld vegetariske stykker og et par stykker med henholdsvis økologisk velfærdsgris og velfærdskylling i hovedrollen. Målet er at skabe et smørrebrødsudvalg, der – ligesom aftenmenuen - er styret af sæsonens råvarer, og som kombinerer stolte danske smørrebrødstraditioner med moderne variationer over den populære spise.

Erfarne kræfter bag
Det er LOCA Gruppen, som i forvejen driver bl.a. restauranterne STUDIO, RADIO og Almanak i Operaen, der står bag den nye restaurant i Tivoli. LOCA Gruppen er sat i verden for at skabe restauranter, der er bæredygtige for både personalet og planeten.

Merete Holst, LOCA Gruppens CEO og ejer, siger om udsigten til en restaurant i Carstensens have:

”Vi er meget beærede over, at det er os, der har fået lov til at føre den bæredygtige gastronomi i Tivoli til et nyt niveau. Den gamle have repræsenterer noget unikt dansk, og vi glæder os til at vise gæster fra nær og fjern, hvor langt man kan tage de danske smage. Christian Hoffmann viste allerede sit værd på Almanak, og Dorte (Juhl Østergaard, LOCA Gruppens anden ejer), Christian og jeg har længe haft et ønske om at starte en restaurant sammen, hvor Christians personlige præg kommer endnu mere til udtryk.”

Mikkel Ustrup, som er senior director for Tivoli high end, siger om Havens nye restaurant:
”Tivoli ligger i hjertet af København, som er en af verdens førende gastronomiske hovedstæder. Det er vores mål, at Tivoli skal afspejle det, der sker på den københavnske madscene og være en international gastro-destination i sig selv. Derfor er det selvsagt, at vi skal kunne tilbyde bæredygtig mad i topklassen. Det kommer vi til med KILDEN. Gemyse har været frontløber på det bæredygtige område og har skabt en åbning for det grønne og bæredygtige køkken i Tivoli. Nu er tiden kommet til at give stafetten videre, og vi er glade for at have fundet en ny samarbejdspartner, som kan tage det bæredygtige køkken i Tivoli til det næste niveau.”

Læs mere om kilden på: kildenihaven.dk