julelys

Zoo vil balancere strømforbrug med god gæsteoplevelse

Energikrisen får Zoo København til at droppe juleskøjtebanen, mens julemarked bliver mere oplyst af fakler. “Vi skruer 50 procent ned for strømmen og 100 procent op for hyggen,” siger direktøren.

 Zoo i København er ved at lægge sidste hånd på planlægningen af årets juleaktiviteter. Her skal forsyningskrisen og strømforbrug balanceres med en god gæsteoplevelse.

”Aktiviteter som Halloween og jul er helt essentielle for vores forretning. Vi siger herinde, at vi skruer 50 procent ned for strømmen og 100 procent op for hyggen. Som alle andre prøver vi nu at planlægge, hvordan vi på forsvarlig vis kan holde vores forskellige aktiviteter i efteråret og vinteren,” siger Zoo Københavns administrerende direktør, Jørgen Nielsen, i en pressemeddelelse.

Selvom Zoo de seneste år har været igennem en stor klima-og energioptimering med blandt andet solceller, så bliver der stadig set på, hvor man kan spare, når man holder arrangementer, der øger det generelle strømforbrug, oplyses det.

Zoo oplyser også, at havens generelle forbrug er energioptimeret på alt fra strøm til vand. Der vil således være tale om et minimum af øget forbrug af strøm, når der afholdes ekstra arrangementer, hedder det. Alt lys fokuseres på steder med gæster slukkes, hvor det ikke har indflydelse på dyrene og medarbejderne.