nielsjoergengalancering

VisitDenmark-formand: ”Grønne attraktion endnu er skridt i den rigtige retning”

Regeringens nye turismestrategi har store ambitioner omkring den grønne omstilling. Det nye målrette mærke Green Attraction er endnu et skridt i den rigtige retning mener Niels Jørgen Jensen, som er formand for VisitDenmark.

Turisterne skal opfatte Danmark som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030, og 70% af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede. Sådan indleder Visitdenmarks formand, Niels Jørgen Jensen, et indlæg på Turisme.nu.

Også andre virksomheder i dansk turisme er i gang med at sætte grønne og bæredygtige mål. Det gælder fx restauranterne og attraktionerne.

For nylig blev de første attraktioner certificeret med Green Attraction-certificering, og det er endnu et skridt i den rigtige retning med en certificeringsordning, der er værdifuld for både turister og virksomheder.

Uagtet mange gode initiativer bliver det ikke ’a walk in the park’, hvis Danmark i 2030 skal opfattes som Nordeuropas mest miljøvenlige rejsemål.

Konkurrencen er stor, og alle nordiske lande ønsker at blive opfattet som den mest bæredygtige destination.

Både Norge, Sverige og Finland har i en årrække prioriteret bæredygtighed på både udviklings- og markedsføringssiden – og det viser sig i turisternes vurdering af destinationerne. I dag ligger Norge og Sverige foran Danmark og Finland.  

Læs hele indlægget her.