overraekkelsekunsten

Kunsten får prestigefuldt miljømærke som det første kunstmuseum i Danmark

Museet har fået overrakt certificeringen GREEN ATTRACTION ved et arrangement på Eksperimentarium i København.

Fra i dag bliver det lettere for forbrugerne at tage et bæredygtigt valg, også når det gælder museumsbesøg.

GREEN ATTRACTION er brancheforeningen Horestas nye miljømærke. Det fokuserer på attraktioner, museer, akvarier og forlystelsesparker og gør det nemt for gæsterne at vælge bæredygtigt.

GREEN ATTRACTION-ordningen bygger videre på det anerkendte koncept, Green Key, der er en miljømærkningsordning for hoteller, som nu er udbredt i over 60 lande og tildelt mere end 3.000 turistvirksomheder. Erfaringer fra Green Key er brugt som fundament for den nye ordning.

Høj troværdighed

Der er strikse kriterier for at få status af at være GREEN ATTRACTION, og Kunsten har været igennem en krævende ansøgnings- og kontrolproces.

– Vi har et mål om hele tiden at flytte Kunsten i en grøn og bæredygtig retning. Vi er derfor glade og stolte over at være det første kunstmuseum, der får certificeringen. Hele personalegruppen skubber på denne udvikling, og det er klart deres fortjeneste, at juryen skrev, at den havde været meget imponeret over vores miljøarbejde og fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge for os hele tiden at styrke de bæredygtige processer. Og som certificeret GREEN ATTRACTION bliver vi hele tiden holdt op på det - og vi gør det lettere for gæsterne også at tage et grønt valg, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten. (billedet)

Kunsten fik overrakt sit GREEN ATTRACTION-diplom på Eksperimentarium mandag 29. august kl. 14.00.