dsc02394

Experimentarium opnår status som GRØN ATTRAKTION

Som en af de første attraktioner i Danmark modtog Experimentarium det helt nye mærke Green Attraction og er dermed anerkendt for sin grønne profil.

Ved en event 29. august modtog Experimentarium som et af 5 oplevelsessteder det nye mærke Green Attraction og blev dermed certificeret som en af Danmarks grønneste attraktioner.

Om Green Attraction

Brancheorganisationen HORESTA har taget initiativ til det nye mærke, som er målrettet landets turistattraktioner, som fx forlystelser, museer og zoologiske anlæg. Målet er at inspirere branchen til at skabe mere bæredygtige oplevelser og hjælpe gæsterne med at vælge dem til.

”Vi er glade for og stolte over anerkendelsen. Som science center ligger den grønne sag os naturligt på sinde, og udnævnelsen som Green Attraction ser vi som en anerkendelse af det arbejde, vi startede med ombygningen af Experimentarium i 2015-2017, hvor vi fra starten tænkte grønne initiativer som solceller på taget og genanvendelse af regnvand ind”, siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør for Experimentarium.

Grøn formidling og bæredygtige produkter

I begrundelsen for tildelingen af Green Attraction-mærket lagde bedømmelsesudvalget særlig vægt på Experimentariums formidlingsindsats om bæredygtighed i særudstillingen Klimatopia – De rejsende fra fremtiden, samt det store sortiment af bæredygtige produkter i Experimentariums butik – et initiativ, som ifølge udvalget er med til at fremme en bæredygtig udvikling.