disneyworld

Disney reducerer spild med kompostering

I 2030 ønsker Disney at stoppe med at sende affald til lossepladser. For at hjælpe med det ambitiøse mål har virksomheden igangsat en række initiativer, herunder kompostering.

Sidste år startede Disney et pilotprogram på hurtig-service på Restaurantosaurus i Disney's Animal Kingdom. Næsten alt, hvad gæsterne modtager er komposterbart, inklusive bestik og tallerkener. Når de er færdige med at spise, bliver de mødt af tre skraldespande: en lille til affald og to større til genbrug og kompostering.

Kompost tages off-site og behandles. Derefter bruges den til at berige jorden foran selve restauranten, hvor den blev brugt, såvel som andre steder i parken.

I Californien, på Circle D Ranch i Norco (hvor Disneyland Resorts heste bor) komposteres hø og gødning lokalt. Anlægget opnåede for nylig sin platincertificering som en nul-affaldsfacilitet gennem U.S. Zero Waste Business Council.

I Hong Kong Disneyland går madaffaldet til et offentligt drevet anaerobt fordøjelsesanlæg, der herefter bliver til energi. Forlystelsesparken forvandler også haveaffald til barkflis, som derefter bruges til landskabspleje.

Læs nyheden her...