gaside9pigekarussel

Forlystelsesparker tager fat i den grønne omstilling

Fårup Sommerland vil sammen med resten af de danske forlystelsesparker være bæredygtige. En ny mærkningsordning skal vise, om parkerne sætter handling bag ordene.

HORESTA er i gang med en videreudvikling af Green Key-mærkningen, der skal rettes særligt mod blandt andet forlystelsesparker. Green Attraction er navnet på certifikatet, som danske forlystelsesparker, akvarier, museer og zoologiske haver har været med til at udvikle i samarbejde med HORESTA, skriver Jyllands-Posten.

Søren Kragelund er formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark og medlem af den styregruppe, der er ved at udarbejde Green Attraction. Han fortæller, at de er ved at lægge sidste hånd på de kriterier, der skal i spil.

”I Green Key er der nærmest en facitliste. Har man for eksempel styr på, hvor meget vand man bruger i urinalerne, eller at fødevarerne er bæredygtige, så får man point, hvis man har gjort noget ved det, og det gælder inden for alt muligt,” siger Søren Kragelund og tilføjer, at de forventer at lade de første virksomheder prøve at blive certificeret som Green Attraction i denne måned.

 

Læs hele historien her