green-sport-facility-diplom

Borgmester overrækker Green Sport Facility til Moena hallerne

Moena Mønshallerne fik overrakt et indrammet Green Sport Facility-diplom som bevis på, at de er et kultur- og sportshus, der er certificeret som grønt idrætsanlæg.

Diplomet blev overrakt til centerleder for Moena Mønshallerne, Inge-Vibeke Boysen, husets bestyrelsesformand Brit Skovgaard, og Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed af HI’s formand, Henrik Høy-Caspersen.

Ved overrækkelsen deltog også øvrige medlemmer af Moenas bestyrelse og ledelse, samt Lars Kleist, næstformand i Vordingborg Idrætsråd.

Moenas bidrag til at gøre Møn mere grøn

Udnævnelsen til grønt idrætsanlæg betyder, at Moena Mønshallerne er i gang med en grøn omstilling af husets faciliteter til at blive mere miljø- og energivenlige, kort sagt: Mere grønne.

Det ses også i husets logo. Med den lysegrønne farve inspireret af bøgetræerne på Møn og det grønne ”ø” i ”Mønshallerne” signalerer logoet, at Moena vil være med til at gøre Møn til en grønnere ø. ”Når Moena Mønshallerne går ned ad den grønne vej, så understøtter det vores udvikling af UNESCO Biosfære Møn."

Husets mange ildsjæle og foreninger spiller en vigtig rolle for udviklingen af lokalsamfundet, for fællesskabsfølelsen og for menneskers sundhed og trivsel i hverdagen. Men også for den grønne omstilling.

"Mennesker og natur spiller sammen”, udtalte Mikael Smed om husets grønne indsats. I anledning af det gode vejr trak deltagerne i diplomoverrækkelse uden for i det grønne.

Billede: Fra venstre Inge-Vibeke Boysen, Henrik Høj Caspersen, Mikael Smed, Morten Møller Jensen, Arne Sundberg, Kirsten Andersen, Bo Møller, Chris Schmidt Hansen, Peter Tommerup, Leif Rasmussen, Lars Peter Christensen, Brit Skovgaard og Lars Kleist. 

Mere grøn - skridt for skridt

Forud for udnævnelsen har Moena Mønshallerne forberedt sig på kriterierne for at blive godkendt som grønt idrætsanlæg.

Senest har Moena Mønshallerne udskiftet til LED-belysning i flexhallen og svømmehallen, hvilket er beregnet til at spare 36.370 kWh i elforbrug på årsbasis, ifølge Moena Mønshallernes souschef Chris Schmidt Hansen. De nye armaturer er 98% genanvendelige og er derfor både bæredygtige i drift, og når de engang er udtjent i hallerne og skal videre som genbrugsmaterialer i deres livscyklus.

Arbejdet med den grønne omstilling i Moena er dog først lige begyndt, og det skal løbende følges op med grønne forbedringer og miljøkurser for medarbejderne.

”Det er en kultur, vi skaber, når hele personalet er med, og spreder det ud til brugerne af Moena Mønshallerne”, sagde Henrik HøyCaspersen fra HI ved overrækkelsen.

Med udnævnelsen til Green Sport Facility følger en række forpligtelser til at blive ved med at tage skridt i en mere grøn retning, når huset renoveres, drives og udvikles.

”Vi glæder os til at gøre noget godt for miljøet, så de kommende generationer også kan nyde det, som vi nyder godt af i dag. Ligesom vi har gavn af alt det, som vores forgængere har skabt og overladt til os”, siger Brit Skovgaard, formand for Moena Mønshallerne. ”Vi vil vise omsorg for både mennesker og miljø her i huset, og som vores motto siger, bevæger vi os i bedre balance – skridt for skridt”, slutter en glad og stolt formand.

Øverste billede: Fra venstre Henrik Høy-Caspersen (HI), Inge-Vibeke Boysen og Brit Skovgaard (Moena Mønshallerne) samt Mikael Smed (Vordingborg Kommune).