greenwood

GreenWood har både en solcelle- og en menneskedreven rutsjebane

Helt tilbage i 2004 fik forlystelsesparken GreenWood (Gwynedd, Wales) verdens første menneskedrevne rutsjebane også kaldt ”The Green Dragon”.

Forlystelsen fungerer ved, at gæsterne går op ad en bakke og stiller sig i en kabine, der bevæger sig ned ad bakken, hvorefter selve rutsjebanen, vha. gæsternes vægt, trækkes op ad bakken. Herefter skal gæsterne gå op  ad bakken igen og sætte sig i rutsjebanen. Håbet er, at forlystelsen over tid genererer mere energi, end den bruger.

Desuden har parken en vandforlystelse, ”SolarSplash”, der udelukkende kører på solenergi, som kommer fra parkens mange solceller, der i øvrigt leverer energi nok til at dække 80 procent af hele parkens energibehov.

Parken opsamler desuden 130 kubikmeter regnvand årligt og bruger det til at skylle ud i toiletterne med.