I forbindelse med certificeringen skal virksomheden indhente og udarbejde en række obligatoriske dokumenter, som skal sikre implementeringen af miljøledelse samt en årlig evaluering af miljøindsatsen i forbindelse med re-certificeringen.
Nedenfor findes guides, som kan fungere som hjælpeskabeloner til udarbejdelsen af disse obligatoriske dokumenter, eller som inspiration til at udarbejde dokumentation med udgangspunkt i kravene:
Handlingsplan
- Krav: Årlige mål, opdateres med min. 2 nye mål og opfølgning årligt
CO₂-aftryksberegning (HCMI-værktøj eller Klimakompasset)
- Krav: CO₂-beregning foretages med anerkendt måleværktøj, hvoraf bl.a. nedenstående muligheder kan anvendes:
- HCMI-værktøj (Hotel Carbon Measurement Initiative) til alle typer hoteller, både store og små, med forskellige faciliteter
- Guide til anvendelsen af HCMI
- Alternativt kan Klimakompasset anvendes til at beregne virksomhedens CO₂-aftryk, da den digitale løsning er egnet til alle typer virksomheder og organisationer, både små og mellemstore.
- Guide til anvendelsen af Klimakompasset
- Guide til anvendelsen af Klimakompassets miniberegninger for små virksomheder (fx GTO’er).
- HCMI-værktøj (Hotel Carbon Measurement Initiative) til alle typer hoteller, både store og små, med forskellige faciliteter
Forbrugsdata (vand-, el- og varmeforbrug)
- Krav: 12 separate månedlige målinger for det seneste hele år
Rengøringsliste
- Krav: Liste over daglige og sporadiske miljømærkede midler, hvoraf mindst 75 % eller 90 % af de daglige produkter skal være miljømærkede, afhængig af certificeringens krav.
- Liste med beregning for 75% miljømærkede daglige produkter
- Liste med beregning for 90% miljømærkede daglige produkter
- Godkendte miljømærker: Svanemærket & EU Ecolabel
Økologiprocent
- Krav: Indkøb af økologiske fødevarer udgør mindst 15% eller 20%, afhængig af certificeringens krav.