Økolariet har mange oplevelser, du bliver klog af. Gå på opdagelse i en verden af indtryk og dyk ned i interaktive oplevelser. Se hør, lugt, smag, tryk prøv og mærk dig frem til spændende viden om en bæredygtig verden. Lad dig rive med af de mange udstillinger og bliv inspireret til, hvordan du og vi mennesker kan sikre en sund jordklode til fremtidens generationer.

Økolariet ligger i Vejle centrum og alle er velkommen til at kigge forbi. Der er gratis éntre til udstillingerne.


Særlig miljøindsats

Økolariet er et videns- og oplevelsescenter beliggende midt i Vejle by. Økolariet tilbyder udstillinger, undervisning, aktiviteter, naturvejledning og events for alle. Temaerne i udstillingerne handler om bæredygtighed, klima, klode og naturen omkring os.

Økolariet drives af Vejle Kommune i et fast partnerskab med det lokale spildevands- og affaldsselskab.

Økolariet har siden 2009 været godkendt som Videnspædagogisk Aktivitetscenter.

 Det har været meget oplagt for Økolariet at miljøindsatsen også inkluderes i driften af centret, hvorfor Økolariet modtog Green Attraction i 2024.

Område

Østjylland

Østjylland tilbyder dig en fantastisk kombination af frugtbart landskab, ekspansive skove, sandstrande og travle storbyer.

Det grønne og kuperede landskab i regionen blev dannet af gletsjeren i den sidste istid. Dale, kløfter og dybe fjorde blev alle udskåret af smeltevand.

Du vil opdage, at Østjylland er let tilgængeligt og fuld af varierede udendørs oplevelser. Det er også hjemsted for Danmarks dynamiske anden by, Århus, Mols Bjerge på Djursland, Samsø og Vejle.

Men du finder også Søhøjlandet med Silkeborg og Skanderborgs søer og skove samt Legoland i Billund.